Se till att dina påsar under ögonen blir historia

Något som kan förstöra en hel look är ett par mörka påsar runt ögonen, de får dig lätt att se trött och ofixad ut. Det finns många orsaker till att dessa uppstår men det finns också många knep för att bli av med dem. Något som många inte vet är att faktorer som näringsfattig mat och vistelser i dammiga miljöer kan leda till att påsar uppstår. Oftast beror det dock på att blodådrorna lyser igenom skinnet under ögonen vilket kan bero på tunt skinn eller inflammerade blodådror på grund av exempelvis gråt och stress. Om man misstänker att påsarna uppstått på grund av inflammerade blodådror kan det vara en bra idé att försöka dämpa detta med något kallt som kylda skedar eller gurkskivor. För bästa resultat bör detta göras i minst 10 minuter en till två gånger om dagen. Vidare kan ett intag av grundläggande saker som vatten, vitaminer och motion motverka påsarna och fräscha upp ditt utseende.

Clinique ”All about Eyes”

Decléor ”Expression de LÁge Radiance Relaxing Eye Cream”

Lancôme ”Hydra Zen Neurocalm Eye”

 

 

 

 

 

 

Om ovanstående metoder inte fungerar finns det en hel del kosmetik som på ett mycket effektivt sätt kan hjälpa till. En produkt som jag anser att alla borde börja använda från och med 20-års ålder är en bra ögonkräm, både i förebyggande och åtgärdande syfte. Som nämnt ovan finns det en mångfald utav olika ögonkrämer ute på marknaden ochnågra av dessa som jag varmt kan rekommendera är: Biotherm ”Perfect Eye”, Clinique ”All about Eyes”, Decléor ”Expression de LÁge Radiance Relaxing Eye Cream” samt Lancôme ”Hydra Zen Neurocalm Eye”. Efter att ha försett huden med en uppfriskande ögonkräm gäller det att på rätt sätt applicera på en bra concealer. Concelaerns uppgift är att täcka och ljusa upp/neutralisera de mörka partierna det är därför viktigt att den valda färgen är en nyans ljusare än hudtonen.

Biotherm ”Perfect Eye”

Det gäller att applicera produkten på rätt sätt för att får bästa resultat. Om du använder foundation är en bra idé att avsluta med concealern då du annars riskerar att kleta bort den. Du kan däremot lägga på concealern först om du använder ett puder som exempelvis mineral puder foundation. Vidare gäller att om du har en flytande concealer i tub dutta på den på området kring ögat och sedan smeta ut det med fingret. Vid användande av en concealer penna med inbyggd pensel är det en fördel att måla ut ett tunt lager av färgen över hela området och sedan släta ut det med fingret. Om du köpt en burk eller ett stick med krämconcealer ges bästa resultat vid en applicering med en liten pensel.

 

Om du nu känner att det är dags att ge sig ut på concealerjakt skulle jag råda om att kika in följande: Lancômes ”Effacernes Longue Tenue” som innehåller ett lugnande kamomill-extrakt,  YSL´s klassiska ”Touche Eclat Collector”, Too Faced ”Absolutely Flawless Flexible Coverage Concealer” samt den något billigare ”Lumi Magique Concealer” från L´Oréal

L´Oréal ”Lumi Magique Concealer”

Lancômes ”Effacernes Longue Tenue”

Too Faced ”Absolutely Flawless Flexible Coverage Concealer

 

 

 

 

 

 

 

Nedan följer en länk till en youtube video där du kan ta del av en make-up artists knep för att bli av med de mörka påsarna kring ögonen.

http://www.youtube.com/watch?v=ZL3m0E8xULk&feature=player_embedded#!

One thought on “Se till att dina påsar under ögonen blir historia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *